Monday, June 25th, 2018
Postet i: Mennesket |

Delebørn har det bedst

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

Skilsmissebørn, der bor skiftevis ved deres forældre, føler sig mindre stressede end børn, der kun bor ved den ene forælder. Det er uanset konfliktniveauet mellem forældrene, siger en ny svensk undersøgelse.

En forælder er meget mere end en far eller en mor
”Forklaringen kan være, at børn, der bruger det meste af tiden væk fra den ene forælder, mister ressourcer som familie, venner og penge. Tidligere undersøgelser har også vist, at børn kan bekymre sig om den forælder, de sjældent møder, hvilket kan gøre dem mere stressede,” siger Jani Turunen fra Demografi ved Stockholms Universitet og Center for Forskning om Barn og Ungdomssundhed på Karlstads Universitet.

Det handler om at barnet bor ved forældrene
Anden forskning har tidligere vist, at børn har det bedst psykisk, når de bor skiftevis ved forældrene i stedet for kun at bo ved den ene. Men denne undersøgelse handler om stress. Bemærk at undersøgelsen ikke ser på fælles forældremyndighed, men på hvor barnet rent fysisk bor, uanset hvordan forældremyndigheden er fordelt. Undersøgelsen handler altså om, hvorvidt barnet rent faktisk lever nogenlunde lige meget ved begge forældre, og at barnet skifter mellem deres separate husstande.

Konflikter tæller også med
Anden forskning viser i øvrigt, at børnene har det bedst med et lavt konfliktniveau imellem forældrene, men selv med konflikter, har de altså gavn af at bo skiftevis ved begge forældre. I undersøgelsen besvarede i alt 807 børn forskellige spørgsmål om, hvor ofte de oplever stress og hvor godt eller dårligt de har det med deres forældre. Forældrene har svaret, hvor godt de kommer ud af det med deres tidligere partner.

Resultatet bliver offentliggjort i magasinet Journal of Divorce & Remarriage, og du kan læse mere om, at skilsmissebørn er mindre stressede, når de bo skiftevis ved deres forældre.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.