Wednesday, January 16th, 2019
Postet i: iScience, Mennesket |

Det nemmeste score trick er et godt svaj

Et flot svaj i ryggen gør kvinder mere attraktive. Foto: Pixabay

Et flot svaj i ryggen gør kvinder mere attraktive. Foto: Pixabay

Så er det fredag og er det noget, der hurtigt gør en pige meget mere interessant, så er det et tydeligt svaj i ryggen. Det synes pigerne også.

Ja så enkelt er det. Tøj, makeup og måneders hård fysisk træning er meget godt, men det rette svaj i ryggen gør det, der skal til. Og det er ikke bare fyrene, der falder for det. Pigerne kigger også en ekstra gang. Og selv om det rette svaj får mange ting længere frem på scenen, så er det faktisk ikke dem, der får den ekstra opmærksomhed.

Et sprit nyt videnskabeligt resultat viser, at både kvinder og mænd finder behag i at se på kvinder, der svajer ryggen meget, men ingen af dem fokuserer synderligt på brysterne. Kvinderne kigger derimod på taljen, medens fyrene er mere interesseret i hofterne. Begge køn vurderer endda, at svajende kvinder er mere attraktive, når man ser dem fra siden eller bagfra.

Score tricket er nu videnskabeligt bevist

“Sidst nævnte fastslår den unikke indflydelse en svajet ryg har på opfattelsen af ​​attraktivitet,” forklarer Farid Pazhoohi, som er en af forskerne bag resultatet. Det er selve svajet, der tæller, og ikke hvad det i øvrigt gør for kropsholdningen. “Svajet kan i øvrigt forklare, hvorfor kvinder bruger høje hæle til shows, og hvorfor højhælede sko øger kvinders attraktivitet”, tilføjer han, i erkendelse af at de strakte muskler i benene tvinger et attraktivt svaj igennem.

Det videnskabelige bevist for, at det lille trick virker, har han lavet sammen med et hold andre forskere fra Universitetet i Minho i Portugal. De viste forsøgspersonerne 3D-modeller af kvinder, som havde lidt forskellig kropsholdning bestemt af ryggens svaj. Forskerne sikrede sig, at det var forsøgspersonernes ærlige interesse, de fik fat i ved at bruge eyetracking på dem. Der var 82 forsøgspersoner, som var heteroseksuelle enlige af begge køn.

Universelt for pattedyr

I øvrigt ser det ud til, at ikke bare kvinder bruger det lille trick. Det er også udbredt blandt dyr som marsvin, får, katte, fritter og aber, og her er det et rimelig tydeligt signal til hannerne om, at tiden er inde til en parring.

Beviset på at alle holder af at se på svajende kvinde rygge er offentliggjort i tidsskriftet Evolutionary Psychological Science.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.