Saturday, March 23rd, 2019
Postet i: Mennesket |

Lejemord til discountpris

Til discountpris kan du slippe af med din forretningspartner eller ægtefælle, hvis du hyre en lokal britisk lejemorder. Foto: Matthew Hogan

Til discountpris kan du slippe af med din forretningspartner eller ægtefælle, hvis du hyre en lokal britisk lejemorder. Foto: Matthew Hogan

For 200 britiske pund kan du få din nabo myrdet istedet for, at I skal ligge i en årelang strid over højden på havehækken. Et nyt studie af lejemordere viser, at de kan deles ind i tre discount grupper og en gruppe af professionelle, og de foretrækker at dræbe deres ofre i en forstad. Det er typisk ægteskab, forretningsaftaler og banderelationer, der udløser et bestilt mord.

Fire typer lejemordere
Storbritannien har fire typer lejemordere, hvor af de tre er discount udgaver, der arbejder for småpenge. Forskerne kalder dem henholdsvis: novicen, dilettanten og svenden, og de myrder for så lidt som 200 £. Dertil kommer mesteren, der arbejder for op til 100.000 pund for et mord.

Novicen er en lejemorder, der laver sit første lejemord. Et eksempel på sådan en morder var kun 16 år gammel, og han myrdede for kun 200 £. Senere pralede han med mordet og kom i fængsel for det.

Dilettanten har normalt ikke en kriminel baggrund, så han accepterer betaling for at begå et mord for at løse sine økonomiske problemer. Han er typisk ældre, har svært ved at skaffe et skydevåben og fortryder ofte undervejs.

Svenden er en kriminel, der nok skal få mordet gennemført. Han har gode kontakter blandt andre kriminelle og kan derfor let skaffe sig skydevåben, men hans kontakt til det kriminelle miljø afslører ham let efter mordet.

Mesteren har typisk en militær baggrund, og han kan stå bag op til hundrede lejemord. Han er svær at afsløre, for han begår sine mord på steder, som han ikke er knyttet til.

Ingen glamour ved lejemord
“Lejemordere er velkendte figurer i film og videospil, og der udfører de betalte mord i underverdenens barer eller med dyre snigskytte rifler fra hustage. Virkeligheden kunne ikke være mere anderledes. Britiske lejemordere er mere tilbøjelige til at myrde deres ofre, medens de gå tur med hunden eller er på shopping i en forstad,” fortæller professor David Wilson fra Birmingham City University.

Studerede lejemordere ud fra avisartikler og rapporter
Ved at gennemtrawle aviser og udskrifter fra domstole fra de sidste 40 år, og ud fra off-the-record interviews med tidligere straffede, fandt forskerne frem til disse adfærdsmønstre blandt de britiske lejemordere. I studiet kom der til at indgå 27 lejemord, som blev begået af 36 lejemordere, hvoraf en var kvinde.

David Wilson og hans kolleger offentliggør deres resultater i det videnskablige tidsskrift The Howard Journal of Criminal Justice. Du kan læse mere om lejemord til discountpris. Don’t try this at home.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.