Saturday, December 15th, 2018
Postet i: iScience, Mennesket |

Smileys i arbejdsmails kan skade karrieren

Glad smiley i en arbejdsmail

En smiley i arbejdsmailen kan skade din anseelse blandt kollegerne.

Smileys er en nem måde at sende dit sindelag med i en mail, og det hjælper modtageren med at forstå, hvad du vil sige. Men skal du bruge smileys, dårligere kendt som emojis, i dine arbejdsmails?

Der er i hvert fald en reel risiko for at dine kolleger regner dig for mindre kompetent, hvis du bruger smileys i dine arbejdsmails, og det er ikke bare en påstand. 549 forsøgspersoner fra 29 forskellige lande fik til opgave at forholde sig til nogle arbejdsrelaterede mails med og uden smileys, og resultatet var slående.

 

Smileys i arbejdsmails giver overfaldiske svar

Smileys gavnede på ingen måde, og afsenderens personlighed fik ingen plusser af en smiley. Til gengæld blev han altså regnet for mindre kompetent. Når forsøgspersonerne besvarede en mail med en smiley, var de desuden mere overfladisk. Så resultatet er ikke til at tage fejl af: smileys hører til i mails til folk, du kender i forvejen. Med mindre du går efter at skille dig ud fra den grå mængde og ikke er bange for at støde nogle fra dig i processen.

 

De vigtigste kolleger bliver stødt over smileys

Nu tænker du måske, at det bare er de gamle, der ikke forstår sig på smileys, og det er måske rigtigt. Et andet forskningsresultat tyder ihvertfald på, at jo ældre din kollega er, jo større forskel er der i jeres forståelse af, hvornår man trækker mobilen eller lader den blive i lommen. Men jo ældre din kollega er, jo mere sandsynligt er det også, at vi taler om din chef. Derfor er det alligevel klogt at overveje, om arbejdsmailen skal have en smiley med på vejen 😉

Resultatet stammer fra tidsskriftet Social Psychological and Personality Science, men du kan læse dem på kortform i den tilhørende pressemeddelelse om smileys.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.