Thursday, February 22nd, 2018
Postet i: iScience, Mennesket |

Tør du bruge smileys i arbejdsmails?

?????????

Smileys er en nem måde at sende dit sindelag med en mail, og det hjælper modtageren med at forstå, hvad du vil sige. Men skal du bruge smileys, dårligere kendt som emojis, i dine arbejdsmails?

Mindre kompetent afsender
Der er i hvert fald en reel risiko for at dine kolleger regner dig for mindre kompetent, hvis du bruger smileys i dine arbejdsmails, og det er ikke bare en påstand. 549 forsøgspersoner fra 29 forskellige lande fik til opgave at forholde sig til nogle arbejdsrelaterede mails med og uden smileys, og resultatet var slående.

Overfladiske replys
Smileys gavnede på ingen måde, og afsenderens personlighed fik ingen plusser af en smiley. Til gengæld blev han altså regnet for mindre kompetent. Når forsøgspersonerne besvarede en mail med en smiley, var de desuden mere overfladisk. Så resultatet er ikke til at tage fejl af: smileys hører til i mails til folk, du kender i forvejen. Med mindre du går efter at skille dig ud fra den grå mængde og ikke er bange for at støde nogle fra dig i processen.

Resultatet stammer fra tidsskriftet Social Psychological and Personality Science, men du kan læse dem på kortform i den tilhørende pressemeddelelse om smileys.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.