Saturday, March 23rd, 2019
Postet i: Mennesket |

Snyd og kreativitet hænger sammen

Snyd og kreativitet går hånd i hånd. Foto: Hariadhi

Snyd og kreativitet går hånd i hånd. Foto: Hariadhi

Snydere er mere kreative, for både snyd og kreativitet involverer at bryder regler.

I snyd og kreativitet bryder du regler
Det almindelige ordsprog om, at regler er til for at blive brudt, er roden til både kreativitet og snyd. Begge dele involverer nemlig at bryde regler, forklarer Francesca Gino fra Harvard Business School. Det gør hun på baggrund af forskellige forsøg, hvor hun belønnede forsøgspersonerne for at være uærlige og for at vise kreativitet.

Snydere viser mere kreativitet
Francesca Ginos forskellige forsøg viser tilsammen, at folk, der ser deres fordel i at snyde, også er dem, der er best til at løse kreative opgaver. I et af forsøgene bad hun deltagerne om at løse nogle komplicerede opgaver og selv fortælle, hvor mange af opgaverne de havde løst rigtigt. Forskerne konstaterede, at 59 % af deltagerne overdrev deres resultat. Interessant nok klarede de snydende deltagere sig bedre i en efterfølgende test af deres kreativitet.

Francesca Gino og hendes koleger offentliggør deres resultater i det videnskablige tidsskrift Psychological Science. Du kan læse mere om at snyd og kreativitet er to sider af samme mønt.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.