Tuesday, March 26th, 2019
Postet i: iScience, Mennesket |

Unge er mere kriminelle end nogen sinde før

De unge bliver stadig mere lovlydige. Foto: Pixabay

De unge bliver stadig mere lovlydige. Foto: Pixabay

Nej de er ej. De er faktisk sødere end nogen side før.

I både Danmark og USA bliver de unge stadig mindre kriminelle, viser forskningen. Ungdomskriminaliteten er nemlig på vej ned, og helt ny forskning har sat konkrete tal på. Over en 12 år lang periode er de unge nu kommet ned på at lave 34 % mindre kriminalitet, samtidig med at lægerne ser 49 % færre problemer med brug af stoffer blandt dem.

Generel ændring af de unges opførsel

Den bedre opførsel i forhold til stoffer og kriminalitet bliver i øvrigt fulgt af en tendens til at ryge og drikke mindre, og til udsætte den sexuelle debut, men til gengæld til at bruge sikkerhedsselen mere end mor og far. Forskerne bag tallene konkluderer derfor, at den faldende kriminalitet ikke er en effekt af at politikerne er skrappere og er hurtigere til at sende de unge i fængsel. Der er simpelthen tale om en generelt ændring i de unges opførsel.

Fængsel gør unge kriminelle værre

Et andet og lige så nyt forskningsresultat viser til gengæld, at man kan få mange af de kriminelle unge ud af deres løbebane, ved at få dem til at fokusere på det, der får dem til at lave kriminalitet. De kriminelle handlinger er nemlig tit forbundet med, at den unge er i selskab med specifikke personer, befinder sig på bestemte steder, er i særlige situationer eller har et bestemt humør. Når den unge lærer at spotte de ting, er risikoen for et gensyn med fængselsvæsnet fire gange mindre end for andre unge, der også er løsladt for nylig.

Generelt har forskningen fundet rigtig mange andre måder at forebygge kriminalitet på. Men at sende unge i fængsel som forebyggende indsats, det er er forskerne til gengæld ikke særlig imponerede af.

Ungdomskriminaliteten stiger kun i medierne

I medier kan du læse om præcist den samme udvikling i Danmark, som forskerne har påvist i USA. Men medierne lægger stor vægt på de steder, hvor der er problemer med de unge, for mediernes opgave er at pege på problemerne i samfundet. Derimod er de ikke skabt for at give dig et korrekt billede af det samfund du lever i, selvom det uheldigvis er en udbredt misforståelse. Desuden giver ulykker og skandaler flere læsere end oplysninger-til-borgerne-om-samfundet.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.