Saturday, March 23rd, 2019
Postet i: Historie, Sensation |

Farao sidder på en jerntrone i Cheops Pyramide

En blanding af fysiske målinger på Cheop Pyramiden og tekststudier viser, at farao måske sidder på en jerntrone af meteoritjern inde i et ukendt kammer øverst i pyramiden. Det nyfundne kammer er markeret med ulden grå. Foto: Giulio Magli.

En blanding af fysiske målinger på Cheop Pyramiden og tekststudier viser, at farao måske sidder på en jerntrone af meteoritjern inde i et ukendt kammer øverst i pyramiden. Det nyfundne kammer er markeret med ulden grå. Foto: Giulio Magli.

Hvor hviler faraos mumie i den store Cheops Pyramide ved Giza i Ægypten? Det spørgsmål har fået et nyt svar efter, at forskerne har fundet et nyt kammer i den store pyramide: han sidder på jerntronen og spejder mod vinteren i nord.

Sidste år undersøgte to hold forskere den store pyramide ved Giza ved at måle, hvor mange partikler fra universet, der passerer igennem de gamle sten. Begge grupper konkluderede, at der kommer for mange partikler igennem, til at pyramiden kan være så massiv som forventet. Der er med andre ord et stort rum skjult inde i det gamle gravmonument. Rummet ligger lige over det velkendte galleri, men formen på rummet og dets indhold ved forskerne intet om. Deres apparater er ikke præcise nok til at sige noget om det.

Men man kan jo lave et kvalificeret gæt ved at kigge på pyramiderne, teksterne i dem og de gamle ægypteres begravelsestraditioner. Det er lige præcist, hvad en italiensk arkæolog nu har gjort, og han mener, at rummet huser en trone med jern fra meteoritter og en farao.

 

Cheops Pyramiden har en tronsal med en jerntrone

Det lyder måske lige fantasifuldt nok, men faktisk er konklusionen ganske jordnær. Læs selv Giulio Magli overvejelser:

Faraos efterliv skulle foregå i himlen, fortæller ægypternes gamle tekster, og især blandt stjernerne i nord. Her bliver fire velkendte smalle kanaler i pyramiden interessante. To af de fire kanaler åbner mod pyramidens facader, mens de to andre løber ind i små døre. En af de to døre, den sydlige, er blevet udforsket flere gange uden resultater, mens den nordlige stadig er forseglet.

Disse døre repræsenterer med al sandsynlighed ‘himmelens porte’ og den nordlige kunne passe med placeringen af det nyopdagede rum. Målingerne af rummet viser, at det tilsyneladende har en form, så det har god plads i den ende, som ligger lige under toppen af ​​den store pyramide. Her kunne der derfor stå det, som pyramidens teksterne siger, at farao skal bruge for at krydse dørene og komme op i himmelen, nemlig en ‘jerntronen’.

Man kan få en ide om, hvordan dette objekt kunne se ud, ved at kigge på tronen til Cheops mor, dronning Hetepheres. Den er en lav stol af cedertræ dækket af guld og fajance. Cheops kunne være magen til, men belagt med tynde jernplader. Ægypterne kunne ganskevist ikke fremstille jern for fem tusinde år siden, men jern havde de alligevel, og her kommer meteoritterne ind i billedet. De gamle ægyptere snød sig inde i jernalderen ved at bruge jern fra meteoritter, de havde fundet. Jerndolken i Tutankamons grav er et berømt eksempel på det.

 

Måske er farao fundet i Cheops Pyramiden

Så gættet på jerntronen og faraos sidste hvilested er faktisk lige så jordbundet, som det er vildt. Om det så faktisk er rigtigt, får vi først at vide, når nogen engang kigger ind i det nye rum, men det er der foreløbig ingen planer om. Der findes forresten mange andre spændende ideer om, hvad der gemmer sig, i det nyfundne rum, og vi har valgt at bringe denne teori, fordi den baserer sig på videnskab. Det er faktisk en ualmindelig tilgang, når det handler om Cheops Pyramide.

Du kan læse mere om at farao sidder på en jerntrone i det nye rum i Cheops Pyramiden i en pdf-fil, som ligger på denne side.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.