Wednesday, November 21st, 2018
Postet i: Mennesket, Sensation |

Kaffe redder dit liv

Kaffe øger dine overlevelseschancer i hverdagen. Foto: Morguefile.

Kaffe øger dine overlevelseschancer i hverdagen. Foto: Morguefile.

Hvis du drikker mindst fire kopper kaffe om dagen, har du 64 % lavere risiko for at dø, end hvis du drak te.

Helst fire kopper eller mere
Ja det er faktisk rigtigt. Hvis du i øvrigt er rask, så reducerer fire kopper kaffe om dagen din risiko for at dø ganske betragteligt. To kopper ekstra reducerer din risiko med yderligere 22 %, og er du over 45 år, så reducerer de to kopper din risiko med 30 %. Dødsårsagen er i øvrigt uspecifik, så der er overlevelsespotentiale i det her.

Tydelig effekt af kaffe
Lignende resultater har vi set før, men denne gang er kaffestudiet meget overbevisende. Dels på grund af de tydelige resultater, dels fordi der indgik 19.896 personer i studiet og dels fordi studiet har kørt siden 1999.

Kaffe virker i hele verden
“Kaffe er en af ​​de mest udbredte drikkevarer verden over, og vores resultater tyder på, at fire kopper kaffe hver dag kan være en del af en sund kost hos raske mennesker”, siger doktor Adela Navarro, som er kardiolog ved Hospital de Navarra, i Spanien. Hendes formål med det nye studie af kaffens egenskaber var at belyse, om kombinationen af middelhavskost og kaffe giver et længere liv, men middelhavskosten havde ikke en nævneværdig indflydelse i denne forbindelse.

De mange overlevelsesprocenter kan desværre ikke uden videre summeres og ende op med udødelighed i form af en resultat på 100 % eller mere. Sådan fungerer statistik ikke. Men der er mere om kaffens velsignede evner på nettet, og resultaterne bliver fremlagt på ESC kongressen i Barcelona.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi links i teksten.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.