Sunday, September 24th, 2023
Postet i: Mennesket | |

Impotens varsler blodpropper

Hvis du er impotent, er det sandsynligt at både hjertekarsygdomme og diabetes stå i kø og venter på dig. Model: Skuja Braden.

Hvis du er impotent, er det sandsynligt at både hjertekarsygdomme og diabetes står i kø og venter på dig. Model: Skuja Braden.

Impotens er tit forbundet med andre sygdomme, og en af de almindelige er hjerte-kar-sygdomme. Impotens viser sig først og blodproppen kommer senere. Heldigvis er bananer gode imod impotens, for frugt og god kost undergraver begge lidelser.

Efter Impotens kommer hjertekarsygdomme og diabetes
Hvis erektionen udebliver, kan det være et alvorligt varsel om, at der er hjerte-kar-sygdomme under opsejling, viser et nyt forskningsresultat. De to ting er nemlig tit forårsaget af de samme ting, men erektionen svigter før hjerte. Derfor mener forskene, at mænd skal se en stædigt hængende manddom som en hævet pegefinger om, at det er tid at ændre livsstil. Diabetes er endnu en følgesvend til de to andre plager.

Oftest fysiske årsager til impotens
“Vores undersøgelse viste, at en stor andel af mændene led af en eller anden form for fejlfunktion ved erektionen. De store risikofaktorer er oftere fysiske lidelser end psykologiske. Det kan være overvægtig, et højt indtag af alkohol, søvnproblemer eller egentlig søvnapnø, og dertil kom alder,” forklarer Professor Gary Wittert fra University of Adelaide på Australiens sydkyst. I forskningsprojektet indgik 810 mænd i alderen fra 35 til 80 år, og 31 % af dem mistede potensen inden for fem år.

Impotens kan kureres
“Den gode nyhed er, at vores studie også viste, at en stor andel af mændene faktisk kunne komme over deres impotens ad naturlig vej. Faldet i antallet af dem med erektions-fejlfunktion var 29 %, hvilket er meget højt. Det viser, at mange af de faktorer, der påvirker mænd, kan ændres, og det giver dem en mulighed for at gøre noget ved deres situation,” uddyber Gary Wittert. Også når der skal medicin til for at hæve situationen, er resultatet bedre, når mændene samtidig går i kødet på deres livsstilsproblemer.

Gary Wittert og hans kolleger publicerer deres resultater i det videnskablige tidsskrift Journal of Sexual Medicine. Du kan læse mere om, at impotens varsler hjertekarsygdomme og diabetes, og at din livsstil nok er en del af problemet.

[do action=”helpus”/]