Tuesday, April 23rd, 2024

Om Sciencefix

Home » Om Sciencefix

Formål:

Målet med dette site er at overbevis unge om, at forskning er spændende. Derfor laver vi korte tekster, der dagligt fokuserer på det mest interessante i nogle af de nyeste forskningsresultater. Vores kilder er dels forskningsinstitutionerne selv og dels andre populærvidenskabelige medier. Vi håber, at når interessen for forskning er vagt hos dig, så skifter du fra os til et af de populærvidenskabelige medier, der bringer længere artikler med mere dybde. Men vi håber da, at du stadig kigger forbi vores site ind i mellem.

Vi er:

Vi hedder Pål Heick og Steen Laursen og er selv kommet igennem en videnskabelig uddannelse. Pål er retoriker og Steen er geolog. Efter uddannelsen har Pål arbejdet med brugervenlighed på hjemmesider og Steen har skrevet populærvidenskab for en masse medier. Til sammen har vi lige de kompetencer, som dette projekt kræver, men faktisk kan vi ikke klare os uden hjælp ude fra. Derfor får vi allerede hjælp fra en masse mennesker.
Du kan også være en del af holdet, der får andre end dig selv til at interessere sig for teknik videnskab. Det letteste du kan gøre, er at dele nogle af vores artikler, med dine bekedet på de sociale medier. Spørgsmål fra dig eller forslag til emener er også en stor hjælp, for det du undrer dig over, er der sikkert også andre, der synes er spændende. Du er også velkommen til at sende os billeder af ting, du undrer dig over, så vi kan finde en ekspert, som kan give en god forklaring. Vi lægger både billede og forklaring på sitet. Billeder af flotte fænomener er du også velkommen til at sende, og vi er også interesseret i rejseblogs med klar fokus på oplevelsen af natur og videnskab.
Hvis du underviser i skolens ældste klasser eller i gynmasiet og har brug for at tænde flammen i dine elever, er du også velkommen til at bruge teksterne eller ligefrem foreslå dine elever, at de abonnerer på vores nyhedsbrev. Du kan jo prøve det af selv, for at se, hvad det er du indlader dem på. I kan designe jeres nyhedsbrev, som I selv vil have det.

Sitet:

Teksterne på sitet har vi primært selv skrevet, og de udtrykker ikke vores holdninger. Det er simpelthen forskningsresultater. Det betyder ikke, at vi selv er holdningsløse, tværtimod. Vi har klare holdninger, og der er derfor vi laver dette site: vi mener at flest muligt skal interessere sig for forskningen og dens resultater, selv om de ikke behøver at blive tilhverken Ph.D. eller professor. Derudover viser vi ikke vores holdninger på sitet.
Der er annoncer på sitet, hvilket måske er anderledes end mange andre idealistiske medier, men faktisk tager det en dags tid at lave sitets tekste og sende dem ud i forskelige medier. Desuden skal vi vedligeholde det system, der styrer hjemmesiden, og betale udbyderen af det. Derfor betaler annoncerne for, at du kan få dit daglige fix videnskabelige nyheder.