Tuesday, September 27th, 2022
Postet i: iScience |

De gamle snager på Facebook

Ældre mennesker forstår ikke pointen i at poste selfies og frokoster på facebook. Foto: Dinosauren.

Ældre mennesker forstår ikke pointen i at poste selfies og frokoster på facebook. Foto: Dinosauren.

Ældre voksne er tiltrukket af Facebook, så de kan tjekke billeder og opdateringer fra familie og venner. Men de vil ikke selv lægge noget på tjenesten, fordi de er bekymrede over, hvem der kigger med.

Ældre mennesker vil ikke eksponeres
“Den største bekymring for de ældre er privatlivets fred, så for dem handler det om ikke at afsløre for meget. De antager, at alt for mange tilfældige mennesker derude kan få fingre i deres oplysninger. For dem handler privatlivet om, i hvor høj grad de føler, at de har kontrol over, hvordan deres oplysninger deles og cirkulerer”, siger en af forskerne bag resultatet S. Shyam Sundar fra Media Effects Research Laboratory, Penn State i USA.

Ældres mening om indholdet på Facebook
Et typisk svar fra de interviewede personer, som er mellem 65 og 95 år, lyder således: “Jeg er mere en Facebook-voyeur. Jeg kigger bare for at se, hvad mine venner lægger ud, og jeg har ikke lagt noget på i år. Jeg behøver ikke at sige, ’jeg har fået en god frokost’. Jeg forstår ikke den slags kommunikation.”

Forskerne konstaterer i øvrigt at ældre mennesker primært kommer på Facebook, fordi yngre familiemedlemmer presser på. Formålet er at lade de ældre følge med i de yngres liv, og de ældre nøjes da også med at tage det som en gratis frokost, i det de ikke selv bidrager med indhold.

Resultatet er offentliggjort i magasinet Telematics and Informatics og kan du læse at ældre bruger Facebook anderledes end unge på EurekAlert uden at bidrage med et abonnement på magasinet.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt links i teksten.