Saturday, September 23rd, 2023
Postet i: Biologi |

Søde edderkopper spiser pollen

Edderkopper er ikke bare rå rovdyr, for de har også en sød tand for pollen. Foto: Dirk Sanders.

Edderkopper er ikke bare rå rovdyr, for de har også en sød tand for pollen. Foto: Dirk Sanders.

Almindelige edderkopper spiser pollen, selv når der er insekter i nettet. Op til 25 % af deres kost består således af plantekost og derfor bør de rettelig kaldes omnivores istedet for carnivores.

“Vi har vist, at edderkopper spiser pollen, der er fanget i deres net, selv hvis de har ekstra føde, og at pollen udgør en væsentlig del af deres næring. Andelen af pollen i edderkopperns føde i den frie natur er høj, så vi er nøde til at klassificere dem som omnivores istedet for carnivores,” forklarer Dirk Sanders fra University of Exeter.

Almindelige edderkopper fra haven
Det er almindelige hjulspindere i haven, og dermed almindelige edderkopper, der spiser pollen som en væsentlig del af deres menu. Pollen bliver fanget på de klistrede tråde i deres net, og edderkopperne søger aktivt efter dem og spiser dem. Forskere har tidligere diskuteret, om edderkopper spiser pollen ved et uheld, for med jævne mellemrum spiser de deres eget spind for at genbruge proteinerne i det til at lave et nyt. Forskerne bag det nye studie mener imidlertid, at korn af pollen er alt for store til, at man kan tale om, at edderkoppen blot spiser dem ved et uheld. Når man er en lille edderkop, så er et pollenkorn en stor mundfuld.

Du kan læse mere om at edderkopper spiser pollen.

Hvis du kunne lide artiklen, så følg os på Facebook eller abonner på vores nyhedsbrev. Det kommer kun en eller to gange om ugen. Her på ScienceFix lægger vi vægt på fakta og forskning, derfor har vi normalt en del links i teksten.